Hi ha dates al nostre calendari que estan gravades a la nostra memòria amb el regust dolç de casa, dels amics, de la família.

Una d’elles és la que ens anuncia que la primevera s’acosta, i és el Mercat Figueter. Aquest any la sort ens ha permès realitzar-la amb diverses celebracions amagades al darrere.

El dia de la dona i -qui ens ho hagués dit- també amb el fantasma a l’aguait d’aquesta quarantena que ens omple de por i d’incertesa i, malauradament en molts casos, de dol.

La bassa de Capellades
Però no hi ha millor remei contra la por que els records feliços, i el post que hem creat des de l'Associació de Comerciants és per recordar els bons moments viscuts en l'últim Mercat Figueter. Click To Tweet

D’una banda gaudir de la tradició amb tants comerciants disposats a oferir el millor dels seus productes perquè la Ciutat (tota la Ciutat) s’ensenyi engalanada. D’altra banda, la coincidència de la celebaració amb el 8 de març, i tot tenia un aire de visibilitat femenina, d’equitat i sororitat. I per afegir-hi més emoció encara, una Bassa plena de barques que ens transportaven als millors temps de nostàlgia d’haver crescut en aquesta Vila.

En aquest post us deixem també les fotografies de la gran idea de les companyes de Finques Vallbona, que en un gest emotiu van omplir les seves vitrines amb fotos de les dones comerciants de Capellades. Una manera de cedir espais, fer homenatges i d’abraçar-nos en l’autoestima que ens tenim com a poble.

Aquests dies rars, tanca els ulls i pensa que el millor està per venir. Que ens cuidem, i que junts (com sempre) ens en sortirem. Perquè sempre és la societat civil la que venç a tot.

Que aixequi la mà qui tingui ganes de celebrar per fi aquesta Primavera.

caCatalan